Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепт хліба екмек з Туреччини – він буде м'яким та пишним

Екмек перекладається як буханець хліба. Різновидів турецького хліба сотні, один з них – довгастої форми із щільною хрусткою скоринкою та повітряним м'якушем.
Турецький хліб екмек
Турецький хліб екмек

Для багатьох найбільша хлібна країна у світі – Німеччина, це справді так. Але поруч із нею стоїть Туреччина. Тут теж його багато печуть і на кожному розі.

Єдине, що може змагатися там з хлібом, то це їхні легендарні бублики симіти з кунжутом.

Реклама

Щодо едмека, то це довгастий хліб із великим надрізом по всій довжині. Перед випіканням посипте його манкою або кукурудзяним борошном.

Тісто розстоюється кілька разів і завжди під плівкою або рушником. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці.

Рецепт з каналу Schnell Lecker Schön.

Реклама

Турецький хліб екмек

Турецький хліб екмек – рецепт
Турецький хліб екмек – рецепт

Інгредієнти:

  • 350 мл теплої води;
  • 7-10 г сухих дріжджів;
  • по 1 ч. л. цукру, солі;
  • 500 г борошна;
  • 4 ст. л. олії.

Як посмажити турецький хліб на сковороді, для якого не потрібні яйця, читайте це матеріялі.

Реклама

Як приготувати:

  1. У теплу воду додати сухі дріжджі, цукор та перемішати. Залишити на п'ять хвилин.
  2. Борошно (400 г) просіяти, додати сіль. Добре перемішати.
  3. Влити дріжджі, олію та замісити тісто. Додати борошно (100 г), знову перемішати. Накрити плівкою і залишити в теплому місці на годину.
  4. Викласти тісто на припилену борошном поверхню і злегка вимісити.
  5. Поділити на дві частини. Сформувати кульки, накрити рушником та залишити на столі на 15-20 хвилин.
  6. Пальцями надати кожній частині прямокутну форму і, починаючи з одного кінця, загорнути краї тіста донизу у вигляді трикутника.
  7. Викласти на застелене деко, накрити рушником і залишити в теплому місці на 15 хвилин. Змастити водою і зробити один поздовжній надріз.
  8. Випікати 30-35 хвилин за 220 градусів.

Тут дізнаєтесь, як зробити турецьку страву яглами, що дуже схожа на лазанью.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти