Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепти на Івана Купала – як смачно підготуватися до свята (фото)

Це буде простий пиріг з великою кількістю зелені, вареники з чорною смородиною, можна взяти вишню, і петрівський квас із житніх сухарів
Рецепти на Івана Купала
Рецепти на Івана Купала / Фото: Колаж: Сьогодні

День Івана Купала незмінний, 7 липня. Це одне з головних та найдавніших літніх слов'янських свят. Готували багато з використанням сезонних продуктів.

Величезний акцент на зелень, ягоди. Тож коли накриватимете святковий стіл, не забудьте про овочевий салат.

Реклама

Рецепти перевірено редакцією. Для пирога від oksanabadina візьміть зелень і сулугуні або кисломолочний сир на вибір.

Цукру до смородини для вареників беріть на власний розсуд, а для петрівського квасу потрібно трохи меду та дріжджів.

Пиріг із зеленню, сулугуні та кисломолочним сиром

Пиріг із зеленню, кисломолочним сиром
Пиріг із зеленню, кисломолочним сиром

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г кисломолочного сиру або фети;
  • 250 г грецького йогурту;
  • 180-200 г борошна;
  • сіль;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Для начинки:

  • 150 г будь-якої рубаної зелені;
  • 250 г моцарели, сулугуні або кисломолочного сиру;
  • сіль та спеції.

Як приготувати:

Реклама
  1. Сир протерти через сито, додати грецький йогурт, борошно, сіль та розпушувач. Замісити тісто.
  2. Застелити деко папером для випічки, викласти тісто, розрівняти у вигляді коржика та наколоти виделкою.
  3. Для начинки зелень подрібнити, натерти сир і з'єднати разом. Викласти начинку.
  4. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин.

Не пропустіть рецепт сицилійського пирога з помідорами та сиром скача рагузана.

Вареники з чорною смородиною

Риби небайдужі до солодкого. Вони вареники – з сиром
Риби небайдужі до солодкого. Вони вареники – з сиром

Інгредієнти:

  • 550 г борошна;
  • 200 мл води;
  • яйце;
  • 1 ст. л. олії;
  • по щіпці цукру, солі:
  • 200 г смородини.

Як приготувати:

  1. Борошно з'єднати з сіллю та цукром. Влити воду кімнатної температури. Перемішати до появи борошняної крихти.
  2. Додати куряче яйце, влити олію. Замісити тісто, накрити рушником та залишити на 15-20 хвилин.
  3. Розділити тісто на дві рівні частини, кожну тонко розкачати.
  4. Склянкою видавити кружечки. Викласти начинку – цукор та смородину. Сформувати вареники.
  5. Варити до готовності.

Ще вареники будуть смачними з вишнею. Тут рецепт тіста, яке ніколи не розірветься.

Петрівський квас

Домашній хлібний квас
Домашній хлібний квас

Інгредієнти на 5 л:

  • 800 г житніх сухарів;
  • 4 л води;
  • 0,5 ст. л. борошна;
  • по 100 г цукру, меду, тертого хрону;
  • 25 г дріжджів.

Як приготувати:

  1. Добре підсмажені в духовці сухарі залити окропом і поставити на добу в тепле місце.
  2. Процідити закваску, додати воду. Дріжджі й борошно розвести в невеликій кількості теплого квасу, влити в решту квас.
  3. Додати цукор і поставити в тепле місце на 5-6 годин. Перед тим як розливати квас у пляшки, додати мед та хрін.
  4. Пляшки з квасом закрити та поставити в холодильник.

Якщо любите квас, спробуйте приготувати на ньому холодний борщ за рецептом Євгена Клопотенка.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти