Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рис "Казимир" з куркою карі та консервованими фруктами – рецепт зі Швейцарії

Страва відома з середини минулого століття і з'явилася в мережі місцевих ресторанів. Це дітище індійсько-британської кухні, модної на той час по всій Європі
Рис "Казимир" з куркою
Рис "Казимир" з куркою

Рис – абсолютно універсальна річ. Подаватимете ви його до м'яса, риби або з овочами.

У США є рис Чарльстон, він запікається з томатною пастою. Завезли його до країни переселенці з Африки. Рис "Казимир" до Швейцарії ніхто не завозив, його вигадали місцеві кухарі.

Реклама

У середині минулого століття популярність індійської кухні перебувала на піку, тобто курку карі їли повсюдно.

Перетворити її на щось інше, тобто додати консервовані персики та ананаси, вийшло в одній з мереж швейцарських ресторанів

І ще, для багатьох швейцарців рис "Казимир" – це теплі спогади з дитинства.

Реклама

Після рецепта є відео, де детально показано весь процес.

Рис "Казимир"

Рис "Казимир"
Рис "Казимир"

Інгредієнти на чотири порції:

Реклама
  • рис;
  • 500 г курячого філе;
  • 1 цибуля шалот;
  • 2 зубчики часнику;
  • 10 г імбиру;
  • по 200 г консервованих ананасів та персиків;
  • 4 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. порошку карі;
  • 3 ч. л. борошна;
  • 500 мл курячого бульйону;
  • 100 мл вершків;
  • сіль, перець;
  • 1 банан;
  • коріандр.

Тут знайдете рецепт "брудного" рису з Луїзіани. Для нього потрібен фарш та куряча печінка.

Як приготувати;

  1. Відваріть рис на чотири особи.
  2. Наріжте цибуля шалот, часник та імбир. Перелийте фруктовий коктейль у сито, збираючи сік. Розігрійте половину вершкового масла в каструлі. Додайте цибулю шалот, часник, імбир та карі й смажте близько 1 хвилини.
  3. Додайте борошно і трохи обсмажте. Влийте бульйон і трохи соку з-під фруктів. Готувати, доки соус трохи не загусне. Влийте вершки, посоліть, поперчіть. Продовжуйте готувати на повільному вогні.
  4. Наріжте курку та банан на шматочки приблизно по 2 см.
  5. Розігрійте вершкове масло, що залишилося, в сковороді. Обсмажте курку впродовж 2 хвилин. Приправте сіллю та перцем. Додайте м'ясо до соусу і дайте йому просочитися близько 5 хвилин.
  6. У тій же сковороді обсмажте скибочки банана, доки вони не стануть золотавими.
  7. При подачі рису "Казимир" прикрасьте його бананами та коріандром.⠀

Детальніше переглянути весь процес можна на відео.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти