Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Вечеря без м'яса – рецепт наваристого супу-рагу з консервованої квасолі та кукурудзи

Ця американська страва, вірніше, вона створена корінними жителями цієї країни. Можна готувати на овочевому або м'ясному бульйоні. Подається з крутонами
Рецепт американської страви сукоташа
Рецепт американської страви сукоташа

Багато хто з нас віддає перевагу на вечерю чомусь легкому, що не навантажить шлунок і дасть нормально заснути.

Супи ідеально для цього підходять. Наприклад, чеська брамборачка із сушеними грибами.

Реклама

Суп-рагу, рецепт якого нижче, створений корінними жителями Північної Америки. Усім відомо, що кукурудза та квасоля – це була і є їхня головна їжа.

Трапляються рецепти сукоташа з додаванням бекону або м'яса для більшої ситності. Можна додати трохи менше бульйону, тоді сукоташ перетвориться на чудовий гарнір.

Рецепт зі сторінки djb_cooking.

Реклама

Сукоташ

Сукоташ
Сукоташ

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 2 л м'ясного або овочевого бульйону;
  • 2 невеликі цибулі-порею;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 солодкий червоний перець;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 ч. л. чебрецю;
  • 400 г консервованої білої квасолі;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 3 ст. л. сметани жирністю 15%;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, перець – за смаком.

Для крутонів:

Реклама
  • 60 г вершкового масла
  • 6 скибочок білого хліба.

Тут знайдете рецепт гострої страви, куди потрібна квасоля та гриби.

Як приготувати:

  1. Для крутонів з хліба зрізати кірки, м'якуш нарізати невеликими кубиками. На середньому нагріванні в сотейнику розігріти олію, покласти хліб, посипати перцем та сіллю. Готувати, помішуючи, 5 хвилин.
  2. Цибулю-порей промити, білу та світло-зелену частини нарізати тонкими кільцями. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями. Часник очистити та подрібнити. Перець розрізати навпіл, видалити плодоніжку та серцевину, нарізати невеликими кубиками. Зелень подрібнити.
  3. Квасолю та кукурудзу відкинути на сито, зцідити рідину.
  4. У жаровні розігріти оливкову олію, обсмажити порей, цибулю і часник, 5 хвилин. Додати стебла зелені, солодкий перець та чебрець, перемішати й тушкувати кілька хвилин. Влити бульйон та довести до кипіння.
  5. Додати квасолю та кукурудзу, посолити, поперчити, зменшити вогонь і готувати близько 5 хвилин. Додати сметану, перемішати, накрити кришкою, вимкнути вогонь та дати настоятися 5 хвилин.
  6. Подавати з крутонами та зеленню.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти