Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Яблучний мак'ято – рецепт, який зібрав більше 300 тисяч переглядів у TikTok

Автор рецепта побачив цей напій серед новинок в одній всесвітньо відомій мережі кав'ярень. Потрібні тростинний цукор, яблуко і, звичайно, добре зварене еспресо
Яблучний мак'ято
Яблучний мак'ято

Настають осінні холоди – час для цікавих та з функцією – зігрівати – напоїв на основі кави. Любителі молока вибирають лате і капучино, в якому молока набагато менше.

А в мережі TikTok свої фаворити – яблучний мак'ято. Користувач Ден Маклафлін (@Softpourn), спробувавши цей напій у всесвітньо відомій мережі кав'ярень, вирішив приготувати його. Ролик переглянули понад 300 тисяч осіб. З'ясувалося, приготувати це вдома цілком реально.

Реклама

Так, Ден – не просто любитель кави, він цінитель напою. У TikTok йому вдалося зібрати ціле співтовариство шанувальників кави, яким він час від часу дає цікаві майстер-класи.

Яблучний мак'ято

Інгредієнти:

Реклама
  • Тростинний цукор, вода – по 1 склянці
  • Еспресо – чарка
  • Кориця – 2 палички (або 1 ч. л. меленої кориці)
  • Яблуко – 1 шт. (потрібна шкірка)
  • Молоко – пів склянки
  • Лід – для подачі
  • Збиті вершки, карамель – для прикраси

Як приготувати:

  1. У сотейник викласти цукор, воду, яблучну шкірку та палички кориці. Довести до кипіння, помішуючи. Зменшити вогонь і варити, доки сироп не зменшиться вдвічі.
  2. Процідити і остудити.
  3. У склянку або чашку з високими стінками додати 1 ст. л. сиропу, молоко і чарку еспресо.
  4. Перемішати і прикрасити корицею.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти