Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепт холодцю в чашці – красива подача з несподіваним інгредієнтом

Це гранатові зерна. Авторка рецепта стверджує, що вони додадуть холодцю неймовірного смаку. Готується він порційно, тому потрібно кілька чашок для бульйону. Прикрашається консервованими горошком та кукурудзою
Холодець у кружці
Холодець у кружці

Приготувати холодець – це практично майстерність. Йдеться про прозору та вивірену в плані спецій страву.

Зазвичай його відправляють застигати у величезних ємностях, у яких він і нарізається на порції.

Реклама

Такий холодець безумовно здивує гостей, він справді красивий.

На каналі ВКУСНО и ПОЛЕЗНО дуже радять використати зерна граната, вони нададуть холодцю надзвичайного смаку.

Холодець у чашці з курячих ніжок

Інгредієнти:

Реклама
  • Курячі ніжки – 1 кг
  • Вода фільтрована – 1,5 л
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Лаврове листя – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 8-10 шт.
  • Духмяний перець – 5 горошин
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Желатин для бульйону – 25 г + 60 мл холодної води
  • Готовий бульйон – 600 мл
  • Часник – 3 зубчики

Для прикраси:

  • Кукурудза, горошок консервовані – по 50-70 г
  • Зерна граната – 50-70 г
  • Листя петрушки
  • Морква відварена (з бульйону)

Як приготувати:

  1. Ніжки помити та відварити. Зняти першу воду та промити під проточною водою. Залити промиті ніжки фільтрованою водою.
  2. У воду додати цілі очищені цибулю та моркву, лаврове листя, перець та сіль. Дати закипіти, потім зменшити вогонь і варити 30-240 хвилин до готовності.
  3. Прибрати з бульйону курку, цибулю та моркву. У гарячий бульйон пропустити через часник.
  4. До желатину додати холодну воду, залишити на 5 хвилин.
  5. Моркву нарізати за смаком.
  6. На дно чашок викласти трохи нарізаної моркви, листя петрушки, зерна граната, кукурудзу та горошок.
  7. У курку прибрати шкірку та розірвати м'ясо на волокна.
  8. Викласти м'ясо, не ущільнюючи, на овочі по чашках. Зверху прикрасити так само, як і дно чашки.
  9. Бульйон процідити. Теплий желатин додати в бульйон і розмішати до однорідності. Дуже повільно розлити бульйон по всіх чашках.
  10. Відправити у холодильник на 2-3 години. За допомогою ножа акуратно опустити вістря, притримуючи біля стінки, запустити в чашку повітря і акуратно дістати холодець на тарілки.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти