Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Класна цвітна капуста під соусом бешамель – рецепт від українського шеф-кухаря

Крім соусу бешамель, капуста запікатиметься під соусом з твердого сиру, майонезу та часнику. Тобто тягуча золотава скоринка страві забезпечена
Цвітна капуста під соусом бешамель
Цвітна капуста під соусом бешамель

Продовжуємо розширювати поле діяльності під назвою "Цвітна капуста та смачні способи її приготування". Рецепт запіканки з неї, перетвореної на пюре, ми публікували.

Тепер смакуємо її під соусом бешамель.

Реклама

Рецепт зі сторінки українського шеф-кухаря sergeypokanevich. Сергій радить обрізати корінчики у суцвіть капусти перед варінням.

А сам овоч варити зі скибочкою лимона та гілочки свіжого кропу - так капуста буде хрусткою.

Цвітна капуста під соусом бешамель

Цвітна капуста під соусом бешамель
Цвітна капуста під соусом бешамель

Реклама

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 350 г;
  • лимон – 30 г;
  • гілочка кропу;
  • часник – 1 зубчик;
  • майонез – 1 ст. л.;
  • сир голландський – 50 г.

Для соусу бешамель:

  • молоко – 250 г;
  • масло вершкове, борошно – по 20 г;
  • сіль, сушений орегано, мускатний горіх мелений – за смаком.

А тут є рецепт з Греції для білокачанної капусти, вона тушкується разом з рисом і називається лаханоризо.

Реклама

Як приготувати:

  1. Качан розрізати на суцвіття, коріння обрізати.
  2. У киплячу підсолену воду закинути скибочку лимона та гілочку свіжого кропу. Варити 4 хвилини.
  3. Для соусу в сотейнику на середньому вогні розтопити вершкове масло і з'єднати з борошном. Помішуючи, готувати на повільному вогні. Мають утворитися грудочки.
  4. Влити 100 мл молока, ретельно перемішати. Додати ще 100 мл молока. Продовжувати готувати, помішуючи, за допомогою вінчика. Помішувати потрібно за годинниковою стрілкою.
  5. Коли соус почне загусати, влити решту молока. Посолити, додати мускатний горіх.
  6. З капусти злити воду і викласти на застелене деко, посипати орегано. Кожен шматочок капусти полити соусом бешамель.
  7. Сир натерти, додати подрібнений часник та майонез. Перемішати та викласти на капусту.
  8. Запікати за 220 градусів 4 хвилини.

Тут дивіться, як готує цю капусту сам шеф-кухар.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти