Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Правильний стейк на грилі та рецепт соусу до нього (фото)

Спосіб приготування стейка на відкритому вогні у кожного свій. А щоби приготувати його правильно на сковороді-гриль, потрібно знати час смаження
Як приготувати смачний стейк на грилі
Як приготувати смачний стейк на грилі

Подач м'яса та способів його приготування багато. Чого вартий біфштекс на коні – мабуть, один з найоригінальніших.

Але водночас популярніше, ніж добре приготовлене м'ясо на грилі (на природі або сковороді), знайти складно.

Реклама

Перше – хороше м'ясо, у якого потрібно прибрати зайвий жир. Друге – не перестаратися зі спеціями. Експерти сходяться на одному – сіль, перець і трохи рослинної олії. Готовий стейк загорніть у фольгу та дайте йому відпочити.

На foodnetwork.com нагадують час, який потрібний для середнього просмаження. Для середнього (medium) готуйте 7-9 хвилин. У процесі переверніть їх 1-2 рази. Але почнемо з цікавого соусу, яким можна полити готовий стейк.

Соус для стейка

Соус для стейку з базиліком та соком лимона
Соус для стейку з базиліком та соком лимона

Реклама

Інгредієнти:

  • по 5-7 листків зеленого базиліку, м'яти;
  • 3 зубчики часнику;
  • сік 2 лаймів та 2 апельсинів;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • по половині ч. л. солі, перцю.

Як приготувати:

  1. У блендері змішайте всі інгредієнти.
  2. Відрегулюйте смак сіллю та перцем.

І ще чотири соуси до смаженого м'яса знайдете у цьому матеріалі.

Реклама

Стейк на сковороді-гриль

Стейк на сковороді-гриль
Стейк на сковороді-гриль

Інгредієнти:

  • 2 стейки;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Приблизно за 20 хвилин до приготування дістаньте стейки з холодильника і дайте постояти під кришкою за кімнатної температури.
  2. Розігрійте гриль до високої температури.
  3. Змастіть стейки з обох боків олією та рясно приправте сіллю та перцем. Помістіть стейки на гриль і готуйте, доки вони не стануть золотаво-коричневими і злегка обвугленими, від 4 до 5 хвилин.
  4. Переверніть стейки і продовжуйте смажити на грилі від 3 до 5 хвилин.
  5. Перекладіть стейки на обробну дошку або тарілку, нещільно накрийте фольгою і дайте відпочити 5 хвилин перед нарізанням.

Як приготувати стейк Солсебрі, який більше схожий на котлети, читайте тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти