Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

3 красиві різдвяні десерти: серед них – тістечко "Сніжок"

"Сніжок" огортає глазур з білого шоколаду, а всередині – ніжний бісквіт і грушевий крем. Печиво випікають з кукурудзяних пластівців, а італійський панфорте чимось схожий на щербет
Різдвяні солодощі - рецепт
Різдвяні солодощі - рецепт / Фото: Колаж: Сьогодні

Ці солодощі схожі на новорічні десерти, їх можна готувати на Різдво. Усі вони красиві, деякі прості, а для приготування деяких треба докласти старань.

Це стосується насамперед розкішного панфорте – найдавнішого італійського різдвяного десерту.

Реклама

Печиво з кукурудзяних пластівців від ma.bestia дуже швидке в приготуванні, прикрасити його можна сушеною вишнею або журавлиною.

Тістечка "Сніжок" за рецептом ekasaulina неймовірно гарні. Їх прикрашають білим шоколадом та кокосовою крихтою.

І нарешті, фудблогерка та авторка рецепта панфорте olkamarolka обіцяє, що цю різдвяну насолоду можна зберігати у холодильнику до чотирьох тижнів.

Реклама

Тістечко "Сніжок" з грушевою начинкою

Тістечко "Сніжок" з грушевою начинкою
Тістечко "Сніжок" з грушевою начинкою

Інгредієнти для бісквіту:

  • 4 яйця (великі, кімнатної температури)
  • по 150 г цукру, борошна;
  • 15 мл олії;
  • 30 мл кефіру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • по щіпці ванільного цукру, солі.

Грушево-ванільна начинка:

Реклама
  • 150 г грушевого пюре;
  • 70 г лимонного соку;
  • 80 г цукру;
  • ванілін.

Для крему:

  • 200 г білого шоколаду;
  • 100 г вершкового масла.

Для глазурі:

  • 300 г білого шоколаду;
  • кокосова стружка;
  • кілька крапель олії.

Як приготувати:

  1. Духовку розігріти до 180 градусів, дно форми застелити пергаментним папером.
  2. Яйця збити з цукром за допомогою міксера на середній швидкості впродовж 8 хвилин, доки маса не потроїться в обсязі.
  3. Окремо змішати олію, ваніль і кефір. В іншій чаші змішати борошно, розпушувач та сіль.
  4. Просіяти половину сухих інгредієнтів у яєчну суміш, акуратно перемішати лопаткою.
  5. Додати другу половину сухих інгредієнтів, потім суміш з кефіром і знову добре перемішати.
  6. Розлити тісто у приготовлені форми та випікати 15 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.
  7. Готовому бісквіту дати охолонути.
  8. Для начинки пюре прогріти до 45 градусів і додати суміш цукру та пектину, довести до кипіння і додати лимонний сік. Знову довести до кипіння, додати ванілін, розлити в силіконові форми (напівсфери), заморозити.
  9. Для крему розтопити вершкове масло, окремо розтопити білий шоколад. Об'єднати, перемішавши лопаткою.
  10. Для глазурі розтопити шоколад на водяній бані. За потреби додати краплю олії.
  11. Збирання: бісквіт подрібнити руками. Додати крем у бісквітну крихту, щоб було вологе і пластичне. Якщо маса погано ліпиться, додати розтопленого шоколаду.
  12. Сформувати коржик, всередину покласти заморожену начинку, закрити коржик і скачати кульки, остудити 2-3 години, щоб тістечка трохи затверділи.
  13. Розтопити білий шоколад, додати трохи олії без запаху.
  14. Занурити тістечко в шоколад, струсити зайвий і обваляти в кокосовій стружці.
  15. Поставити в холодильник на 1 годину.

Читайте також:

Різдвяне печиво з кукурудзяних пластівців

Різдвяне печиво з кукурудзяних пластівців
Різдвяне печиво з кукурудзяних пластівців

Інгредієнти:

  • 2 ст. кукурудзяних пластівців;
  • по 2/3 ст. родзинок, кокосової стружки, згущеного молока;
  • 1/3 ст. мигдальних пелюсток або інших горіхів;
  • журавлина або вишня для прикраси.

Як приготувати:

  1. Трохи подрібнити пластівці, змішати з іншими інгредієнтами, залити згущеним молоком і перемішати.
  2. Сформувати кульки з волоським горіхом і запекти в добре розігрітій духовці за температури 180 градусів 15-20 хвилин.

Читайте також:

Панфорте

Панфорте
Панфорте

Інгредієнти:

  • 50 г сушеної вишні;
  • по 30 г апельсинових цукатів, сушеної журавлини;
  • по 100 г сушеного ананасу, фундуку, мигдалю;
  • цедра одного апельсина;
  • 80 г борошна;
  • по 150 г меду, цукру;
  • 1 ч. л. кориці;
  • по 0,5 ч. л. мускатного горіха, меленого імбиру;
  • 50 г вершкового масла;
  • по щіпці солі, меленого духмяного перцю;
  • цукрова пудра для посипання.

Як приготувати:

  1. Розігріти духовку до 160 градусів. Форму для випікання (20 х 20 см) змастити вершковим маслом, борти теж. Застелити пергаментом і знову змастити вершковим маслом.
  2. Горіхи підрум'янити в духовці, остудити. Змішати з цукатами. Додати борошно, цедру апельсина, спеції та добре перемішати.
  3. На середньому вогні розтопити вершкове масло, мед та цукор. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Прокип'ятити 2 хвилини та вилити горіхову суміш. Швидко все добре перемішати та викласти у форму для випічки. Розрівняти.
  4. Випікати 35 хвилин, не більше, інакше пиріг сильно затвердіє. Остудити.
  5. Підчепити ножем, нарізати на кубики, густо посипати цукровою пудрою. Зберігати можна у сухому прохолодному місці до 4 тижнів.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти