Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Що приготувати з фаршу, крім котлет, – добірка простих рецептів

Яким буде фарш – курячим, свинячим або асорті – не має значення. Можна приготувати заливний пиріг, м'ясні ватрушки та рулети із сулугуні
Рецепти страв з фаршем
Рецепти страв з фаршем / Фото: Колаж: Сьогодні

Фарш – це не тільки котлети, тефтелі або фрикадельки, він може бути головним інгредієнтом не менш головної національної страви. Наприклад, литовських цепелінів.

Усе, що нижче, – це прості рецепти, з ними впорається кожен. Звісно, буде набагато краще, якщо фарш ви зробите самостійно.

Реклама

Рецепт м'ясного рулету keto_girl_evgenia підійде для тих, хто стежить за фігурою. Для нього потрібен домашній майонез. Якщо його немає, використовуйте натуральний підсолений йогурт.

М'ясні ватрушки за рецептом chef_pandos готуються з курячого фаршу. Крім фаршу, в заливний пиріг від el3chka_recept потрібно трохи твердого сиру.

Рулет з фаршем та сулугуні

Рулет з фаршем та сулугуні
Рулет з фаршем та сулугуні

Реклама

Інгредієнти:

  • сулугуні – 150 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • майонез – 120 г;
  • сіль, перець, спеції.

Начинка:

  • фарш – 300-350 г;
  • яйце;
  • сулугуні – 50 г;
  • сіль, перець, спеції.

Як приготувати:

Реклама
  1. Сир натерти, додати яйця, майонез, сіль, перець та ретельно перемішати.
  2. Викласти на змащений олією пергамент, надати тісту форму прямокутника.
  3. Випікати за температури 180 градусів 15 хвилин.
  4. У цей час обсмажити фарш. Додати сіль, перець та спеції. Можна додати трохи цибулі.
  5. Змішати фарш з яйцем і тертим сиром. Викласти на готовий корж. Акуратно згорнути в рулет. Розмістити на деко швом вниз. Випікати ще 15 хвилин.

До ситної гречки по-купецьки теж потрібен фарш, рецепт страви тут.

Простий заливний пиріг

Простий заливний пиріг
Простий заливний пиріг

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • сметана-200 г;
  • борошно – 150 г;
  • дрібка солі;
  • розпушувач – 0,5 ч. л.

Начинка:

  • фарш – 400 г;
  • цибуля, морква – по 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • сир – 80 г;
  • сіль та спеції.

Як приготувати:

  1. Змішати всі інгредієнти для тіста.
  2. Для начинки обсмажити фарш з морквою, цибулею, томатною пастою, сіллю та спеціями.
  3. Форму застелити пергаментом, вилити третину тіста, потім викласти фарш, зверху – натертий сир та залити тістом. Посипати кунжутом.
  4. Випікати в розігрітій духовці 30-40 хвилин за температурі 170-180 градусів.

Обов'язково спробуйте зробити самсу, для неї потрібна картопля та курячий фарш.

М'ясні ватрушки

М'ясні ватрушки
М'ясні ватрушки

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 400 г;
  • сир – 150 г;
  • борошно – 200 г;
  • яйце, цибуля – по 1 шт.;
  • петрушка;
  • натуральний йогурт – 100 г;
  • сіль, перець, спеції.

Як приготувати:⠀

  1. Цибулю порізати дрібно. Сир натерти.
  2. З'єднати фарш, цибулю, 50 г сиру, яйце, йогурт. Посолити, поперчити, додати спеції. Ретельно перемішати.
  3. Додати борошно та перемішати ложкою. Вийде не дуже щільне тісто.
  4. Деко застелити пергаментним папером. Вологими руками з тіста сформувати кульки, викласти на деко, зробити заглибини. Відправити в духовку на 15-20 хвилин за 180 градусів.
  5. За 15-20 хвилин дістати деко, в заглибини покласти листочки петрушки та сир. Готувати ще 5 хвилин.

Фаршем можна начинити болгарський перець. Цей мексиканський рецепт підійде для тих, хто народився під сузір'ям Лева.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти