Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Іспанський пиріг "Сантьяго" – замість борошна потрібно 250 г мигдалю

Мигдаль замочується, підсушується на сковороді та подрібнюється в крупку. Крім цукру та яєць, знадобиться трохи кавового лікеру. За бажанням можна додати корицю та ваніль
Іспанський пиріг "Сантьяго"
Іспанський пиріг "Сантьяго"

У кожній країні та в кожному регіоні країни є десерт, яким там пишаються і який заслуговує на особливу увагу.

Баски з великим трепетом ставляться до свого пирога з ягодами та заварним кремом. В іспанській Галісії є мигдальний пиріг "Сантьяго".

Реклама

Ароматний та ніжний він з'явився у Середньовіччі, названий на честь апостола Сантьяго (Святого Якова). Прикрашається тоді й тепер цукровою пудрою у формі хреста ордена Сантьяго. Його готували тільки дуже забезпеченим людям, адже мигдаль у ті часи був дуже дорогим.

Сьогодні цей красивий пиріг можна легко приготувати вдома, для його основи потрібно 250 грамів подрібненого мигдалю.

Авторка рецепта positiu_travel радить накривати фольгою пиріг під час випікання і залишити його до повного остигання в духовці.

Реклама

Іспанський пиріг "Сантьяго"

Інгредієнти:

  • Мигдаль, цукор – по 250 г
  • Яйце – 4 шт.
  • Кавовий лікер – 30 мл
  • Лимонна цедра – 3-4 ч. л.
  • Цукрова пудра – для декору

Як приготувати:

  1. Мигдаль залити окропом і залишити на 10-15 хвилин. Очистити і підсушити в духовці та подрібнити. Має вийти мигдальна крупка.
  2. Яйця збити до утворення пишної піни, продовжуючи збивати, додати частинами цукор.
  3. Ввести подрібнений мигдаль частинами, рухаючи вінчиком знизу вгору.
  4. На дно форми з роз'ємними боками покласти аркуш паперу для випічки. Дно та боки форми змастити вершковим маслом та припудрити борошном.
  5. Вилити тісто і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Випікати 25-30 хвилин. Якщо верх почне підгоряти – накрити фольгою.
  6. Готовий пиріг залишити остигати у формі. Коли пиріг охолоне, перекласти на тарілку та прикрасити цукровою пудрою.
Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти