Супи бувають різними. Якщо потрібно ситно повечеряти, готуйте узбецьку маставу, її ще називають рідким пловом.
Цей, закарпатський, можна їсти навіть пізно ввечері. Русинською він називається диня заправлена. Диня – це кабачок, заправлений – суп, приготовлений на сметані.
Готуватися починає одразу ж у каструлі з товстим дном. Кабачки крупно натираються. Можна посолити їх і залишити, щоб стікав сік. Але якщо цього не робити, суп буде з максимально кабачковим смаком.
Рецепт від фудблогерки Nataliya Mashika.
Кабачковий закарпатський суп
Інгредієнти:
- кабачки – 2 кг;
- цибуля – 1 шт.;
- сметана – 400 мл;
- вершки 35% – 200 мл;
- вода – 2 л;
- олія – 2 ст. л.;
- вершкове масло – 2 ст. л.;
- борошно – 2 ст. л. з верхом;
- солодка паприка – 1 ч. л.;
- сіль, перець, кріп.
Як приготувати:
- Кабачки почистити, крупно натерти. Цибулю дрібно нарізати.
- У каструлі з товстим дном нагріти олію та вершкове масло. Пасерувати цибулю близько 2 хвилин до прозорості. Додати борошно. Готувати 30 секунд до утворення однорідної маси.
- Влити два літри води, перемішати. Додати кабачки та знову перемішати. Додати сіль і довести до кипіння, варити 4-5 хвилин. Піну збирати.
- Додати сметану і злегка збити вінчиком. Влити вершки, довести до кипіння, варити хвилину.
- Дрібно нарізати кріп і додати в суп. Дати настоятися 15 хвилин.
Усі етапи приготування супу дивіться у відео від авторки рецепту.
Якщо любите легкі супи, то обов'язково спробуйте його з куркою та кропивою.