
Забігаючи наперед, лаваш можна просто й легко приготувати самостійно, тобто залишиться купити сир і трохи овочів.
Зазвичай лаваш із сиром на багатті на розігріві основної страви, для цієї гарячої закуски не варто шкодувати зелені. Разом з цим будьте обережні з помідорами, щоб їхній сік не виплив, а лаваші не підгоріли.
Усі ці рецепти перевірені нами особисто. Звичайно, їх можна видозмінювати або зупинитися на якомусь одному й відтворити на пікніку.

Лаваш на багатті з плавленим сирком

Складові:
- 1 плавлений сирок;
- 1 тонкий лаваш;
- 200 г шинки;
- 1 яйце;
- 30 г вершкового масла;
- 1 помідор;
- 50 г твердого сиру;
- 1 пучок зелені.
Як приготувати:
- Збийте розм'якшене вершкове масло з яйцем. Вилийте суміш на розігріту сковороду і обсмажте, помішуючи лопаткою.
- Наріжте шинку кубиками. Зелень помийте і дрібно порубайте.
- Помідор помийте, розріжте навпіл і наріжте тонко. Сир натріть на крупній тертці.
- Лаваш рівномірно намажте плавленим сирком. На одну половину викладіть шинку, зелень, помідори, тертий сир і яйця. Накрийте другою половиною, притисніть і розріжте навпіл.
- Розігрійте суху сковороду на вогні та підсмажте лаваш з двох боків. Або обсмажте на грилі.
Як приготувати яєчні рулети з грибами, для них теж потрібен лаваш, дізнаєтеся тут.
Лаваш із сиром і зеленню на багатті

Складові:
- 1 лаваш (краще круглий);
- 100 г твердого сиру;
- зелень, сіль, перець;
- олія.
Як приготувати:
- Натріть сир та з'єднайте з нарізаною зеленню. Добавте сіль та перець.
- Викладіть на лаваш, сформуйте конверт або анкрийте другим.
- Змістіть олією і обсмажте з обох боків, щоб сир розплавився.
Рецепт гарячих ролів з лаваша може стати улюбленим для сніданків.
Лаваш з бринзою і помідорами

Складові:
- 2 лаваші;
- 200 г бринзи;
- 100 г зелені (петрушки, зеленої цибулі, базиліка);
- 2 ст. л. нарізаних помідорів;
- спеції.
Як приготувати:
- Зелень поріжте, бринзу натріть. З'єднайте та додайте нарізані помідори.
- Лаваш розріжте на 6 частин.
- Викладіть начинку та загорніть. Обсмажьте на мангалі з двох боків.
Дуже смачною виходить рибна юшка на багатті, усі секрети рибалок щодо її приготування знайдете в цьому матеріялі.
Лаваш із сулугуні та помідорами на багатті

Складові:
- 5 листів лаваша;
- 500 г сулугуні;
- 3-4 помідори;
- кріп;
- оливкова олія.
Як приготувати:
- З'єднайте нарізану зелень і тертий сулугуні. Наріжте тонко помідори.
- Викладіть сулулугуні на лаваш, зверху – помідори. Згорніть у рулет и намажте оливковою олією.
- Смажте до готовності з обох боків.
Обов'язково спробуйте приготувати куліш на багатті із секретним інгредієнтом.