Бограч
Бограч з'явився в Угорщині, багато хто називає його дуже близьким родичем ще однієї відомої страви цієї країни – паприкаша.
Бограч потрапив і до нашої країни, конкретніше, до Закарпаття. Правильно готувати бограч просто неба, в казані та дуже довго.
Але тепер існує безліч простих рецептів угорського супу для домашньої кухні. Якщо є відповідна ємність – чудово.
Рецепт від українського шефа та фудблогера sergeypokanevich.
Бограч – простий рецепт угорського супу
Інгредієнти:
- яловичина – 500 г;
- свинячі ребра – 1 кг;
- сало копчене угорське – 100 г;
- сіль;
- перець чорний мелений;
- картопля – 1 кг;
- болгарський перець – 1 шт.;
- цибуля червона – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.;
- перець стручковий гострий або сухий – за смаком;
- вода – 2 л;
- часник – 1/2 головки;
- помідори – 2 шт.;
- свіжа зелень – 1 пучок;
- вино червоне сухе – 120 мл.
Як приготувати:
- Нарізати сало кубиком. Яловичину нарізати крупно, 3х3 сантиметри. Ребра розрізати.
- Обсмажити копчене сало і на ньому обсмажити решту м'яса. Посолити, поперчити. Тушкувати на повільному вогні під кришкою 1,5 години.
- Підготувати овочі, нарізати крупно.
- До м'яса додати овочі. Посолити та додати червоний перець. Заправити і залити водою не повністю. Тушкувати під кришкою на повільному вогні одну годину.
- Часник та помідор нарізати півкільцями і додати до бограчу за 10 хвилин до готовності.
- Додати свіжу зелень та червоне сухе вино і одразу подавати.
Читайте також:
- Паприкаш із грибами та картоплею – нове рішення найсмачнішої угорської страви
- Як приготувати трансільванський гуляш: особливість – квашена капуста серед інгредієнтів
- Як приготувати угорський суп "Халаслє", який здивує любителів рибної юшки
- Два чудові затишні супи на вечерю, якщо почали худнути після свят
- Як приготувати суп чихіртму, який грузини вважають цілющим