
Чому на честь цієї жінки? Є відомості, що вона любила цвітну капусту, і, на особисте прохання короля Франції, кухар приготував для мадам Дюбаррі цей ніжний крем-суп.
До речі, така красива історія є не тільки у цієї страви, ми докладно розповідали про квасоляний суп, який от уже понад сотню років готують для сенаторів США.
Для супу потрібен бульйон, курячий або овочевий, та молоко. При подачі прикрасьте грінками та невеликими суцвіттями цвітної капусти.

Рецепт відтворила фудблогерка vinegretteblog.
Крем-суп з цвітної капусти

Інгредієнти:
- 1 невеликий качан цвітної капусти;
- 1 стебло порею (біла частина);
- по 40 г борошна, вершкового масла;
- 750 мл бульйону;
- 200 мл молока;
- 1 жовток;
- 50 мл вершків (можна і без них);
- сіль, перець, зелень.
Бонський суп для схуднення обов'язково сподобається всім, хто любить овочеві перші страви. Рецепт знайдете тут.
Як приготувати:
- Порей дрібно нарізати, обсмажити в каструлі на вершковому маслі до прозорості. Додати борошно та готувати ще 3-4 хвилини.
- Капусту поділити на суцвіття.
- До порею влити молоко, добре перемішати. Додати капусту, бульйон і знову розмішати. Довести до кипіння, зменшити вогонь, варити 25-30 хвилин.
- Готовий суп перебити у пюре.
- Жовток з'єднати з вершками та ввести в суп. Якщо не використовуєте вершки, можна трохи збити яйце і також ввести його в суп.
- Довести до смаку сіллю та перцем. Прикрасити зеленню.
Якщо любите гороховий суп, спробуйте індійський наваристий дал.