Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Випічка з хурмою – найвдаліші рецепти торта й тарта

Для торта "Медова хурма" потрібні м'які фрукти, вони з'єднаються з карамеллю і практично розтануть. Для тарта потрібні тверді, щоб тримали форму та не зіпсували зовнішній вигляд випічки
Випічка з хурмою - рецепти
Випічка з хурмою - рецепти / Фото: Колаж: Сьогодні

Хтось любить хурму просто їсти , хтось на собі випробував її смак, коли вона потрапляє у випічку. На відміну від ароматних пирогів з айвою, у десерти з цим рудим фруктом потрібно трохи менше цукру.

Якщо виберете тарт, то важливо не перетримати його в духовці, щоб хурма не стала м'якою і не зіпсувала візуальне враження. Адже вона не потрапляє усередину, а лежить зверху.

Реклама

Для торта від tutslad_ko треба приготувати крем на основі вершкового сиру, сметани та цукрової пудри, в начинку для тарта за рецептом cook_with_soul_and_love, крім хурми, потрібний звичайний, але хороший сир.

Тарт з хурмою

Тарт з хурмою
Тарт з хурмою

Інгредієнти для тіста:

Реклама
  • Борошно – 170-180 г
  • Жовток
  • Цукрова пудра – 20 г
  • Кефір – 2 ст. л.
  • Дрібка солі
  • Вершкове масло – 100 г

Для начинки:

  • Білок
  • Хурма – 2 шт.
  • М'який сир – 200 г
  • Цукрова пудра – 50 г

Як приготувати:

  1. Змішати сухі інгредієнти для тіста: борошно, щіпку солі, цукрову пудру. Додати жовток, кефір та м'яке вершкове масло. Замісити тісто, щоб трохи прилипало до рук. Загорнути у плівку та прибрати в холодильник.
  2. Білок збити до пишної піни із щіпкою цукрової пудри. Сир змішати з пудрою і обережно додати збитий білок. Акуратно перемішати ложкою.
  3. Розкочати холодне тісто, викласти в змащену вершковим маслом і присипану борошном форму, підрівняти краї. Викласти сирну масу.
  4. Хурму помити і нарізати красивими часточками, викласти зверху по колу. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.

Читайте також:

Реклама

Торт "Медова хурма"

Торт "Медова хурма"
Торт "Медова хурма"

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 100 г
  • Мед – 80 г
  • Сода, розпушувач – по 0,5 ч. л.

Для карамелі:

  • Цукор – 100 г
  • Вершки 33% – 60 г
  • Масло вершкове, мед – по 20 г
  • Хурма – 200 г

Для крему:

  • Сирний сир – 300 г
  • Сметана 20% – 200 г
  • Цукрова пудра – 80 г

Як приготувати:

  1. Для бісквіту збити яйця та цукор близько 10 хвилин до пишної піни.
  2. У сотейнику розтопити мед, додати соду і перемішати до утворення піни. Піну влити до яєць, збити.
  3. Ввести просіяне борошно і розпушувач, перемішати лопаткою.
  4. Випікати за температури 170 градусів 30-40 хвилин.
  5. Для карамелі цукор у сотейнику на повільному вогні нагріти до розчинення. Ввести гарячі вершки.
  6. Додати мед та вершкове масло, нарізану хурму, перемішати. Остудити та відправити в холодильник.
  7. Для крему збити сир з цукровою пудрою, додати сметану і ще раз збити.
  8. Бісквіт розрізати на три коржі, кожний промазати кремом. Зробити у коржі поглиблення по колу та викласти хурму в карамелі.
  9. Сформувати торт, прикрасити за смаком.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти