Домашня ковбаса з курячого філе
Домашніми можуть бути не лише пастрома, про що ми розповідали, а також смачна ковбаса із сиром.
Ясна річ, простіше купити будь-яку у перевіреного виробника. Але навіть якісний продукт, на жаль, може викликати сумніви. Достатньо подивитися на склад ковбаси та всілякі добавки в ній.
Ковбаса від Alina FooDee готується з курячого філе, воно маринується у соєвому соусі, паприці та сушеному часнику.
Авторка рецепта радить спробувати зробити ковбасу з курячих стегон, так буде соковитіше.
Домашня ковбаса із сиром з курячого філе
Інгредієнти:
- куряче філе або курячі стегна – 600 г;
- соєвий соус – 4-5 ст. л.;
- копчена паприка – 1 ч. л.;
- сушений часник – 0,5 ч. л.;
- сир – 100 г.
Як приготувати:
- Куряче м'ясо нарізати маленькими кубиками. Додати соєвий соус та спеції, добре перемішати. Відправити в холодильник маринуватися щонайменше на ніч, можна і на довше.
- Сир нарізати дрібним кубиком, перемішати із замаринованим курячим м'ясом.
- Рукав для запікання розрізати вздовж, перекласти м'ясо із сиром, згорнути ковбасу та зафіксувати краї.
- Запікати 25-30 хвилин у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці.
- Дати остигнути в рукаві.