Новорічний десерт "Мандарини в снігу"
Є припущення, що цей легкий і симпатичний десерт доповнюватиме не тільки солодкий стіл на Новий рік. У нього є все: смак, краса, ефектність, щоб його готували часто. Принаймні в сезон мандаринів.
У рецепті використовують сметану, натомість може бути натуральний йогурт.
На каналі Тещини Рецепти радять брати максимально густу сметану.
Десерт "Мандарини у снігу"
Інгредієнти на 1,5-літрову пляшку:
- желатин – 30 г;
- вода – 200 мл;
- сметана 18% – 800 г;
- цукор або пудра – 200 г;
- мандарини – 10 шт.
Як приготувати:
- Желатин залити 200 мл холодної кип'яченої води. Залишити набухати.
- До сметани додати цукор і розмішувати, доки цукор не розчиниться повністю. Залишити на 7 хвилин.
- Набряклий желатин трохи потримати на водяній бані. За необхідності процідити.
- Желатин частинами додавати в сметану. Ретельно перемішати.
- Декілька столових ложок сметанної маси покласти на дно пластикової пляшки (горлечко обрізати) і поставити в холодильник застигати.
- Мандарини очистити та надіти на довгу шпажку. Встановити у пляшку. Заповнити пляшку рештою сметанної маси до країв.
- Поставити в холодильник на 4 години.
- У дні пляшки розпеченою спицею зробити отвір і випустити повітря. Через отвір видути десерт та нарізати на порції.
Читайте також:
- Бісквітний рулет – з простої випічки дитинства вийде красивий новорічний десерт
- Новорічний десерт "Ялинові шишки" без випічки та з найдоступніших продуктів
- Венеційська пінца – чудовий зимовий десерт до чаю або глінтвейну
- Красиве печиво "Сніжок" – як спекти найрозсипчастіший десерт дитинства
- 3 тістечка з 3 різних країн – і це неймовірні десерти