Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Пироги з капустою на День святого Миколая – швидкі рецепти

У таких пирогах особливу увагу треба приділити капусті. Вона має бути тонко нашаткована, щоб начинка вийшла максимально м'якою
Капустяні пироги на День Святого Миколая
Капустяні пироги на День Святого Миколая / Фото: Колаж: Сьогодні

День святого Миколая – це не тільки печиво, солодощі та приємні подарунки, це випічка – пиріжки та пироги – з капустою. Ті, що представлені нижче, є абсолютно різними.

Один готується швидко – тісто заливається на капустяну начинку. Другий – трохи довше, перед формуванням тісто має постояти у холодильнику.

Реклама

Для швидкого пирога від radzevich_sveta потрібне рідке тісто, а авторка рецепта капустяного пирога з яйцями natalimaracheva – пропонує зробити не один, а п'ять маленьких.

Пиріг з капустою та яйцями

Пиріг з капустою та яйцями
Пиріг з капустою та яйцями

Інгредієнти для тіста:

Реклама
  • 300 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 140 г кефіру або сметани;
  • 1 шт. яйце;
  • 10 г цукру;
  • 5 г розпушувача;
  • Дрібка солі.

Начинка:

  • 400 г капусти;
  • 2 шт. варені яйця;
  • Сіль, перець – за смаком.

Додатково:

  • Кунжут для посипання;
  • Яйце для змащування.

Як приготувати:

Реклама
  1. Для начинки цибулю нарізати дрібним кубиком, обсмажити до прозорості, додати нашатковану капусту, посолити, поперчити, тушкувати до готовності.
  2. Змішати з подрібненими яйцями. Начинку остудити.
  3. У мисці з'єднати яйце, цукор, сіль, кефір, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем. Додати розм'якшене масло, перетерти в крихту.
  4. Влити в суміш кефір, швидко замісити тісто. Тісто накрити та прибрати в холодильник на 1 годину.
  5. Розділити на частини, накрити плівкою, дати постояти.
  6. Стіл припилити борошном, розкочати заготівлі завтовшки 3 мм. Сформувати пироги, зробивши надрізи зверху.
  7. Покласти на деко, застелене папером для випічки, змастити збитим яйцем, посипати кунжутом.
  8. Випікати при 190 градусах 20-30 хвилин до зарум'янювання.

Читайте також:

Пиріг з капустою на рідкому тісті

Пиріг з капустою на рідкому тісті
Пиріг з капустою на рідкому тісті

Інгредієнти:

  • 350-400 г свіжої капусти;
  • 6 ст. л. борошна;
  • 3 яйця;
  • По 5 ст. л. сметани, майонезу;
  • 60 г вершкового масла;
  • Пакетик розпушувача;
  • 1 ч. л. солі.

Як приготувати:

  1. Нашаткувати капусту, пом'яти руками.
  2. Змішати борошно, яйця, сметану, майонез, розпушувач, сіль.
  3. Змастити форму для випікання олією і трохи зверху посипати борошном. Викласти капусту.
  4. Нарізати вершкове масло кубиками і розподілити зверху капусти. Залити тісто, щоб воно покрило капусту.
  5. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин до появи золотавої скоринки.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти