Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепт курячої грудинки з грибним пюре – ця вечеря стане постійною

Спочатку курка злегка обсмажується у вершковому маслі, потім запікається у духовці. Для пюре потрібні печериці, їх можна замінити улюбленими лісовими
Курячі грудки з грибним пюре
Курячі грудки з грибним пюре

У чому секрет ідеальної вечері – це духмяне м'ясо з овочевим гарніром. Якщо ви любите різні страви з курячим філе та грудинкою, то рецепт нижче потрібно обов'язково випробувати.

Вonappetit.com пропонують подавати курку з ніжним грибним пюре з печериць. Як додаткові інгредієнти візьміть шпинат або мангольд.

Реклама

Курячі грудинки з грибним пюре

Інгредієнти для грибного пюре:

  • 4 ст. л. вершкового масла;
  • 250 г печериць, розрізаних навпіл;
  • 2 цибулі-шалот, дрібно нарізані;
  • 3 зубчики часнику, дрібно нарізані;
  • 1 гілочка чебрецю, лаврове листя;
  • 400 мл курячого бульйону;
  • 200 мл вершків;
  • 2 ст. л. сметани;
  • сіль, перець.

Для курки:

  • 2 шт. курячих грудинок зі шкірою;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1 шт. цибуля-шалот, зубчик часнику, лаврове листя, подрібнені;
  • 400 мл курячого бульйону;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • сіль, перець;
  • пучок мангольда або шпинату.

Як приготувати:

Реклама
  1. Для грибного пюре розтопіть вершкове масло, додайте гриби і готуйте шість-вісім хвилин.
  2. Додайте цибулю-шалот, часник, чебрець, лаврове листя і бульйон, доведіть до кипіння і тушкуйте вісім-десять хвилин.
  3. Влийте вершки та тушкуйте 12 хвилин. Заберіть чебрець і лаврове листя і перекладіть суміш у блендер. Приправте сіллю та перцем, подрібніть.
  4. Для курки розігрійте духовку до 180 градусів, курку обсушіть серветками і приправте сіллю та перцем.
  5. Нагрійте вершкове масло на сковороді і обсмажте грудинки шкірою вниз близько трьох хвилин. Перекладіть курку на деко з бортиком і переверніть шкіркою вгору. Запікайте, доки шкіра не стане золотавою, близько 30 хвилин. Дайте відпочити п'ять хвилин, наріжте на шматочки.
  6. З'єднайте цибулю-шалот, часник, лаврове листя, бульйон та олію, доведіть до кипіння і готуйте 15 хвилин. Процідіть соус.
  7. У вершковому маслі обсмажте мангольд або шпинат близько двох хвилин. Додайте сіль та перець.
  8. Розкладіть грибне пюре по тарілках, зверху – шпинат та курку. Полийте соусом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти