І ще один чудовий рецепт салату на Новий рік, де є курка.
Дивлячись на склад інгредієнтів "Машерівського", можна подумати – це майже курячий олів'є, тільки з грибами.
Певною мірою так, але перший трохи гостріший за рахунок присутності і маринованих огірків, і маринованих грибів. Ну й цибулю з морквою спочатку потрібно трохи обсмажити.
Це несучасний рецепт. За легендою, його дуже любив білоруський партійний діяч на прізвище Машеров.
Для салату від фудблогерки lunok_kitchen куряче філе потрібно обсмажити з карі. Спецію додавайте на свій смак.
Салат "Машерівський"
Інгредієнти:
- мариновані опеньки – 350 г;
- куряче філе – 300 г;
- яйця – 3 шт.;
- цибуля ріпчаста, морква, маринований огірок – по 2 шт.;
- майонез – 2 ст. л.;
- сіль, перець, карі – за смаком;
- олія для смаження.
Як приготувати:
- Куряче філе помити, обсушити паперовим рушником, посолити з усіх боків, посипати карі та добре все втерти.
- Обсмажити на олії до рум'яної скоринки, дві-три хвилини з кожного боку. Додати пів склянки води, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15-20 хвилин. Готове філе трохи остудити та нарізати кубиками.
- Цибулю дрібно нарізати та обсмажити до золотавого кольору. Моркву нарізати маленькими кубиками і обсмажити до м'якості, приблизно сім хвилин. Огірки нарізати кубиками.
- Опеньки порізати. Маленькі можна залишити цілими.
- Яйця відварити та нарізати кубиками.
- Усі інгредієнти з'єднати в салатнику, посолити і поперчити за смаком, додати майонез і перемішати.
Читайте також:
- Салат на Новий рік з горбушею – готується порційно, накривається солоною рибою
- Салат "Тигрова шубка" з копченою куркою та чорносливом – він прикрасить новорічний стіл
- Рецепт салату "Серце тигра" з консервованою горбушею до новорічного столу
- Салат "Буковина" – гідне доповнення до олів'є на новорічному столі
- Провокаційний салат "Коханка" – рецепт, який зміцнює почуття