Крем-шарлотка
Шарлотка буває різною. У тому сенсі, що її можна приготувати навіть із черствого білого хліба чи булки. А можна, як у рецепті від фудблогерки narisovano, зробити її більше схожою на яблучний кремовий десерт.
Уся справа в рідкому тісті, яке замішується на молоці з невеликою кількістю борошна. Потрібно буде ще трохи лимонного соку для яблук, щоб не потемніли, та форма розміром 10х20 см.
Крем-шарлотка
Інгредієнти:
- 3 великі яблука;
- 2 яйця;
- 100 г молока;
- 50 г цукру;
- 120 г борошна;
- по 1 ч. л. розпушувача, ваніліну;
- 25 г вершкового масла.
Як приготувати:⠀
- Яблука очистити від шкірки та серцевини. Нарізати слайсами. За бажанням збризкати лимонним соком.
- Яйця збити з цукром. Додати тепле молоко та розтоплене вершкове масло. Перемішати.
- Борошно змішати з ваніліном та розпушувачем і просіяти до тіста. Перемішати до гладкості. Додати яблука та перемішати.
- Форму застелити пергаментом та викласти тісто. Розрівняти. Випікати за 180 градусів 50 хвилин.
Читайте також:
- Хрумкі яблучні кільця до сніданку – вони обов'язково поліпшать настрій
- Яблучне печиво із солоною карамеллю – рецепт тягучої та ароматної випічки
- Варшавський пиріг – готується без замісу, але з великою кількістю яблук
- З яблуками та великою кількістю цукрової пудри – як готують оладки у Польщі
- Млинцеві кошики з ароматними яблуками – цей сніданок ніколи не набридне