Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

"Їжачки" з рисом – коли потрібно швидко, смачно та бюджетно нагодувати всю родину

Фарш для них може бути будь-яким – курячим, свинячим або змішаним. Ефектніше, якщо рис буде довгозернистим. Тефтелі запікаються у духовці в томатному соусі
"Їжачки" з рисом
"Їжачки" з рисом

Почнемо з того, що різного виду тефтелі та фрикадельки є в багатьох країнах. Це зручна страва одразу за декількома критеріями – готується швидко з простих інгредієнтів, смачна та недорога.

"Їжачки" так називаються тому, що в їхньому складі є довгозернистий рис. Він схожий на голки їжака. Тефтелі можуть бути різного розміру. Вони такі ситні, що не вимагають гарніру.

Реклама

Авторка рецепта gotovit_sofiii рекомендує не відварювати рис, а одразу змішувати з фаршем та цибулею.

"Їжачки" з рисом

Інгредієнти:

  • Фарш – 400 г
  • Рис – 300 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана, томатна паста – по 2 ст. л.
  • Сир твердий – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, спеції

Як приготувати:

Реклама
  1. Змішати рис з фаршем та дрібно нарізаною цибулею. Вбити яйце. Посолити та поперчити. Сформувати "їжачків".
  2. Для соусу подрібнити цибулю та моркву, змішати. Додати сметану та томатну пасту.
  3. Розбавити суміш кип'яченою водою або бульйоном, щоб можна було залити тефтелі.
  4. Викласти у форму, полити соусом, накрити фольгою та запікати 40-50 хвилин за 180 градусів.
  5. За 10 хвилин до готовності прикрасити тертим сиром і повернути в духовку без фольги. Подавати із зеленню та сметаною.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти