Зазвичай її давали на полудень або перед вечерею. Сирна запіканка з глянсовою і м'якою скоринкою чергувалася із соковитими молочними коржиками.
Готували запіканку в дитячих садках практично завжди, оскільки вважалася стравою корисною та дієтичною.
Ціль – привчити дітей до сиру або ввести його в раціон.
Прикрашалася або сиропом з води та цукру, або соусом зі сметани та цукру. Щодо родзинок, то в дитсадках та школах їх додавали зрідка, а от для об'ємів обов'язково потрібна була манка.
Авторка рецепта valeriya_my_blog радить брати дрібнозернистий сир, якщо такого немає, то довести його до потрібної консистенції в блендері.
Запіканка як у дитячому садку
Інгредієнти:
- Сир 5% – 550 г
- Молоко – 100 г
- Цукор, манна крупа – по 50 г
- Яйця – 3 шт.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – щіпка
- Вершкове масло
Як приготувати:
- Усі інгредієнти з'єднати і залишити на 20 хвилин для набухання манки.
- У змащену вершковим маслом форму вилити масу та запікати в розігрітій духовці за 180 градусів 30 хвилин.
Читайте також:
- Печиво "Хризантеми" з дитинства – форми для випікання не потрібні, хіба що м'ясорубка
- Простий рецепт "Шкільного" тістечка – улюбленої випічки дитинства
- "Шоколадна ковбаса – як приготувати найоригінальніший десерт дитинства
- Печиво з дитинства – як спекти "Горішки" і зварити для них згущене молоко
- Тістечка "Персики" зі згущеним молоком усередині – рецепт найкрасивішої випічки дитинства